Není snad podstatné, že napojením na vodovodní řád vesnice jste moc štěstí neměli? Spád vody není zrovna optimální. Asi budete muset přerušit trubku nějakou tou přečerpávací stanicí, nebo čím, viďte? Nebo byste šli rovnou do vykopání studně, když máte potvrzeno, že podzemní voda na Vašem pozemku je pitná? A spolehli byste se jen na ni? To je rozhodování, co?

studna

Zvolte tu nejvhodnější variantu.

Je důležité, abyste vodu měli za každých okolností. Voda je jednou z nejpodstatnějších životních potřeb člověka. Stejně, jako je vzduch, nebo teplo. Takže rozhodování by nemělo být tak složité. Nakonec, proč byste nemohli mít dva zdroje vody? Vykopáním studny je tak lehce získáte.

Inu, starosti nastanou, o tom není pochyb. A to nejen se studní samotnou. I poklop na studnu musí sedět. Ale vyplatí se. Tomu věřte!

S poklopem na studnu zabráníte nejen vniknutí nečistot.

Vykročte tedy k prvním opatřením, aby Vaše budoucí studna byla na správném místě. Proutkař je ideálním partnerem pro naleznutí pramene. Ale pojistit jeho výkon ještě moderními technologiemi na škodu rozhodně nebude.

Informujte se o všem, co se studní týká. Ať je to správná šachta, nebo studniční poklop. S výběrem starosti mít nebudete. A rozhodně si nechte poradit od zkušenějších.

Abyste v budoucnu měli co nejméně starostí s nabíráním čisté vody, musíte myslet na to, jak zabezpečíte vodu čistou a nezávadnou. Což o to. Proti větévkám, listí a podobným nečistotám je kvalitně těsnící poklop na studnu výhrou. Ale problémem bývají blízká pole a jejich tekuté hnojení zemědělci. Na tuto skutečnost se také informujte.

studny

Ale i bezpečnost lidí a živočichů zajistíte, když si na výběru studničního poklopu dáte záležet! Zvláště, když vaši domácnost obývají děti a pejsci. Ostatně i takový mravenec je užitečný. Ovšem ne ve vodě. A ten vleze všude. Zato můry a brouci by se do Vaší studny dostat rozhodně neměli.